14 augusti 2023
18:30

Östansbo IS U

Referat: Eritreanska IF Ludvika - Östansbo IS U

Hett och tight derby in till sista matchminuten precis som det ska vara när det även är serieledningen som står på spel och vi kan tacka Adam stora bakdel för dagens seger!
En lite svängig match där Eritreanska laget både ger och tar, Farligast är dom i sina omställningar samtidigt som dom ofta ger oss bollen på mittplan eller sullar i deras backlinje. vi släpper in 1-0 efter 17min på en boll i djupled men Loke kan smälla in en kvitering redan efter 4min. Sen blir dom mer o mer trötta och skapar inte mycket resten av halvleken. I andra efter att halvleken äntligen kommer igång då dom verkar ha somnat i omklädningsrummet och domaren varit tvungen att nästan hämta dom kämpar vi bra och i 70min får vi äntligen utdelning efter ett fint inlägg från Wille K som Nico kan snyggt placera in i nätet. 1-2 och 20min kvar. Dom vaknar till lite mer efter målet och försöker trycka på och har några lägen som är lite för nära men Felix har murat igen i andra och när han inte är där kliver Adam dit och blockerar målet.
Riktig kul seger och extra plus idag till Adam som säkrade segern och vårat för dagen unga mittfält med Nils Loke och Kodjo. Bra seniordebut för Alexander L som hoppar in i backlinjen när det behövs och sätter stopp!
Nu får vi ladda om inför nästa veckas returmöte på björkliden. Nu har vi matchboll i våran hand!